دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲
 

تاریخ آخرین بروز رسانی : ۱ مهر ۱۳۹۹
ردیفعنوان پروژهپیمانکارمشاورنمایی از پروژه
1اصلاح پل متحرک اسکله رو رو ریلی (Train Ferry) بندر امیرآباد به روش طرح و ساخت (DB)پلسنگتهران برکلی
2تعریض محور ورکلا - گهرباران از کیلومتر 386+8 الی 886+18 به همراه تأمین ایمنی محورسابراه پی طبرستانپارس
3تعمیرات اساسی منجر به pm اسکله های 1 الی 9 بندر امیرآبادمشیرانتهران برکلی
4احداث ساختمان اداری استان گلستانسازه فردوس شمالفراسازان هنداسه
 

تاریخ آخرین بروز رسانی : ۱ مهر ۱۳۹۹
ردیفعنوان پروژهتوضیحات تکمیلی
1توسعه بندر به ۲۱۲۰ هکتارتوسعه اراضی بندر از ۱۰۶۰ هکتار به
۲۱۲۰ هکتار
2تطویل موج شکن و تعریض دهانه و لایروبی کانال و حوضچهاین پروژه توسط مشاور اداره کل سواحل و بنادر سازمان در حال انجام مطالعات و تهیه برآورد می باشد.
3احداث سردرب ورودی دوم و سوم بندر امیرآباددر طرح جامع ساماندهی بندر امیرآباد احداث سردرب در اراضی غربی و شرقی بندر در نظر گرفته شده است.
4احداث ساختمان فنی و مهندسی و پشتیبانیبا توجه به رشد و توسعه بندر و افزایش پرسنل و نیاز به فضای بیشتر احداث ساختمان فنی و مهندسی و پشتیبانی ضروری می باشد.
5تکمیل محوطه سازی عملیاتی واقع در ضلع غربی بندر امیرآبادبا توجه به رشد و توسعه روزافزون بندر امیرآباد و نیاز به محوطه های روباز جهت بارانداز کالا تکمیل محوطه سازی عملیاتی واقع در ضلع غربی بندر ضروری می باشد.
6احداث زیر ساخت اراضی شرقی بندر امیرآبادبا توجه به رشد و توسعه روزافزون بندر امیرآباد و به منظور ایجاد بستر مناسب به منظور جذب سرمایه گذار بخش خصوصی و نیاز به بهره برداری از اراضی شرقی بندر احداث زیرساخت اراضی شرقی ضروری می باشد.
7احداث ساختمان مرکز نگهداری تجهیزات مقابله با آلودگی نفتی دریایکی از ضروریات پیش بینی شده در طرح جامع بندر احداث ساختمان مرکز نگهداری تجهیزات مقابله با آلودگی نفتی دریا و کارگاه علائم کمک ناوبری می باشد.

لایروبی عبارتست از حفاری، استخراج و جابجایی گل و لای و رسوبات بستر دریا که بمنظور عمق بخشی و ایجاد آبراه ایمن جهت تردد کشتی ها به بندر انجام می پذیرد که عمدتا به دو نوع احداثی و نگهداری تقسیم بندی شده است. بعد از احداث  بنادر عملیات لایروبی میبایست جهت حفظ آبراه بصورت مستمر انجام پذیرفته که میزان آن بستگی به عوامل مختلف محیطی از قبیل جنس بستر،جریانات رسوبی منطقه،وجود حوزه های آبریز در حیطه بندر ازقبیل رودخانه ها،سازه های دریایی اطراف بندر و ... بستگی داشته که این امر عمدتا توسط کشتی های لایروب هاپرساکشن در بنادر انجام می پذیرد.

 

لایروبی

 

 شناور لایروب بندر امیرآباد:

شناور لایروب بندر امیرآباد

لایروب خزر از نوع لایروب های مکنده (هاپرساکشن) بوده و وظیفه حفظ و نگهداری کانال دسترسی بندر به عهده این شناور میباشد. با توجه به آبخور کشتی های متردد در دریای خزر (حدود 4.60 متر) عمق کانال بندر امیرآباد در کمترین میزان تراز آبی دریای خزر بالای 6متر میباشد که نشان از وجود کانال دسترسی کاملا ایمن برای تردد کشتی هاست.


سیستم مانیتورینگ عملیات لایروبی:

این بندر جهت افزایش بازدهی لایروبی و انجام عملیات بصورت حرفه ای و مدرن اقدام به نصب،راه اندازی و بهره برداری سیستم مانیتورینگ لایروبی نموده که عملیات شناور بر اساس بروزترین نقشه های هیدروگرافی بندر طراحی و انجام میشود طوریکه حرکت و موقعیت شناور تحت نرم افزار hypack بر روی نقشه نمایش داده شده و فرمانده شناور با اطلاع از عمق بستر، شناور را به نقاط مورد نیاز لایروبی(نقاط کم عمق و خطرساز)  هدایت نموده که منجر به جلوگیری از لایروبی غیر موثر،صرفه جویی در هزینه های کارکرد شناور،کاهش زمان لایروبی و در کل راندمان بسیار بالاتر عملیات خواهد شد. همچنین با ایجاد یک بستر رادیویی کلیه این عملیات ها توسط مسول مرتبط در بندر مشاهده شده که ناظر مربوطه میتواند کلیه اطلاعات عملیات از قبیل میزان عمق لایروبی در لحظه،موقعیت شناور و مانورهای آن، نقاط لایروبی شده در هر زمان و ... را مشاهده کند.

علم مطالعه وضعیت و خصوصیات فیزیکی آب به خصوص در رابطه با مسائل کشتیرانی را هیدروگرافی گویند.یا به تعریفی دیگر علم اندازه‌گیری و ترسیم پارامترهایی برای توصیف دقیق طبیعت و شکل بستر دریا نسبت به موقعیت جغرافیایی عوارض زمین و دیگر حرکت‌های دریاست.
بطور ویژه تمامی فعالیتهای تهیه نقشه از عمق دریا، اقیانوس، دریاچه‌های طبیعی و سدها و همچنین رودخانه‌ها در حیطه تخصصی دانش آبنگاری است.

هیدروگرافی

 

بندر امیرآباد به عنوان تنها بندر در بنادر شمالی دارای پیشرفته ترین تجهیزات ابنگاری بوده و کلیه عملیات های نقشه برداری، طراحی کانال و محاسبات احجام لایروبی خود و دیگر بنادر شمالی را انجام میدهد.

تجهیزات بخش هیدروگرافی:

تجهیزات هیدروگرافی

همچنین در بخشی هیدروگرافی و لایروبی بندر امیرآباد، پایش نوسانی تراز آب دریای خزر توسط انواع دستگاههای تراز سنجی بندر در حال انجام بوده و همچنین همکاری با سازمان نقشه برداری کشور، موسسات تحقیقات آب دریای خزر و  دیگر دستگاههای دست اندرکار دارد.

هیدروگرافی 1

[ ۲۸ فروردین ۱۳۹۷ ]