دوشنبه ۱۵ خرداد ۱۴۰۲
 
توسعه تبادلات از دریای خزر در دستور کار باشد
استاندار مازندران در همایش بین المللی توسعه صادارت از مسیر دریای خزر بندر امیرآباد را فرصتی مناسب برای رشد اقتصادی منطقه برشمرد و گفت: شرایطی که در دنیای امروز رقم می خورد و با شعار صلح و ثبات امنیت جهانی هم دنبال می شود و در عمل بی ثبات کننده است، بیشتر از گذشته نیاز را ایجاد می کند که کشورهای منطقه با مودت و تعاملات گسترده تر و تنوع بخشی به سرفصل های همکاری بتوانند به معنای واقعی کلمه ثبات و حمایت را به ارمغان بیاورند.

به گزارش واحد اطلاعات واخبار روابط عمومی؛ «محمد اسلامی» افزود: فرصت جغرافیایی که جمهوری اسلامی ایران در راستای این سیاست های خارجی و امنیت بین الملل ترسیم کرده است. دسترسی به آب های آزاد در جنوب و اقیانوس هند و نیاز کشورهای حاشیه اقیانوس هند برای دسترسی به کشورهای آسیای میانه، برای دریای خزر نقش و جایگاه ویژه ای ایجاد می کند.

وی افزود: برگزاری مستمر چنین همایشی برای ایجاد تعامل و توسعه تبادلات از دریای خزر باید در دستور کار قرار داشته باشد. امیدوارم توسعه این روابط تصمیمات جدیدی را به دنبال داشته باشد.

نماینده عالی دولت در مازندران خاطرنشان کرد: تنوع بخشی به سرفصل های جدید در بخش صادرات بسیار مهم است. ما کشورهای حاشیه دریای خزر به صورت گسترده می توانیم با هماهنگی و همکاری، برای رفاه ملت های خود ظرفیت هایی را ایجاد کنیم که منافع مشترک را ایجاد کند. این امر می تواند در اولویت کشورهای حوزه دریای خزر قرار بگیرد. امروز در راستای این سیاست کلی حاکم بر حاکمیت کشورهای خودمان باید بتوانیم این سرفصل ها را گسترش و افزایش دهیم.

اسلامی اظهار کرد: موضوع مهم دیگر در توسعه مناسبات، حمل و نقل است. در حمل و نقل دریایی و حمل و نقل مکمل اعم از ریلی و جاده ای و هوایی جمهوری اسلامی سرمایه گذاری مناسبی انجام داده است. در ده روز گذشته برقی کردن راه آهن اینچه برون به گرمسار آغاز شد که کمک می کند قدرت و ظرفیت جابه جایی بار را از2.5 میلیون تن در سال به 10 میلیون تن و سرعت قطارها را از 60 به 120 کیلومتر در ساعت برسد. این ظرفیت ریلی می تواند با تاسیس خط هوایی ویژه مازندران که از اواخر مرداد پروازهای آن آغاز می شود، هم مسافرانی که در حوزه دریای خزر نیاز به تعاملات دارند را جابه جا کند و هم به کسترش صادرات کمک کند.

استاندار مازندران خاطرنشان کرد: در دریانوردی دریای خزر نیاز داریم صنایع دریایی خود را با تعاملات و سرمایه گذاری مستمر افزایش دهیم. توسعه این زیرساخت ها هم به اشتغال مولد کمک می کند و هم به توسعه فعالیت در دریای خزر مدد می رساند. با توسعه این تعاملات و به کارگیری شناورهای دریایی توسعه گردشگری دریایی را هم می توان ایجاد کرد.

 اسلامی افزود: ظرفیت دیگر ما توان تولید لبنیات است. امروز محصولات لبنی مازندران به 50 کشور صادر می شود. مجموع این فرصت ها با محوریت بندر امیرآباد می تواند با حضور سرمایه گذاران که از کشورهای مختلف و همچنین ایران حضور دارند استفاده شود.

وی اظهار کرد: در منطقه ویژه اقتصادی زمین و فرصت مناسب برای فعالیت سرمایه گذاران وجود دارد تا توان تولید و توسعه تبادلات مورد بهره برداری قرار گیرد. امیدواریم با تعامل ارزنده ای که صورت گرفت و با هیات هایی که بین ایران و کشورهای همجوار دریای خزر انجام شد این همایش بتواند ما را به صورت شتابان در این مسیر پیش ببرد تا با مبادلات گردشگر و رفت و آمدهای مکرر صلح و دوستی را گسترش دهیم و منطقه دریای خزر را به یک منطقه پرتلاش و با کیفیت برای ساکنان کشورهای این منطقه تبدیل کنیم.


۲۰ تیر ۱۳۹۷ ۱۶:۲۴
کد خبر : ۴۲,۹۹۳