شنبه ۲۰ خرداد ۱۴۰۲
 
مسئولیت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران فرصتی مغتنم جهت ارائه خدمت به مردم / توسعه تجارت بین‌المللی و شکوفاسازی ظرفیت‌های بندرامیرآباد با احیای کریدور بین المللی شمال _جنوب ضرورت تکمیل پروژه های زیرساختی بندرامیرآباد با رویکرد توسعه اقتصاد استان ضرورت تشکیل کمیته تخصصی پیگیری موضوعات مرتبط با اقتصاد دریا / قرارگیری بندر امیرآباد در کریدور بین المللی شمال_جنوب فرصتی مغتنم جهت افزایش ترانزیت کالا از کشورهای حوزه دریای خزر ضرورت ارتباط و همکاری های دوسویه درجهت اعتلای اقتصاد دریا محور پیام مدیرکل بندرامیرآباد به مناسبت رحلت جانسوز امام خمینی (ره) و قیام 15 خرداد پیام تبریک مدیرکل بندرامیرآباد به مناسبت ولادت حضرت امام رضا (علیه السلام) مدیرکل بنادر و دریانوردی امیرآباد منصوب شد پیام مدیرکل بندرامیرآباد به مناسبت سالروز آزادسازی خرمشهر بازدید هیأت تجاری روسی از بندرامیرآباد پیام تبریک مدیرکل بندرامیرآباد به مناسبت روز روابط عمومی و ارتباطات
یک پنجم ظرفیت بنادر حاشیه دریای خزر استفاده می شود
معاون وزیر راه و شهرسازی و مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی جمهوری اسلامی ایران با بیان این که همایش توسعه صادرات از مسیر دریای خزر به دنبال افزایش استفاده از ظرفیت های حمل و نقلی دریای خزر است، گفت: در این همایش می خواهیم به این نتیجه برسیم که چه فرصت هایی برای توسعه صادرات در منطقه وجود دارد تا از ظرفیت های این دریای بسته استفاده شود.

به گزارش واحد اطلاعات و اخبار روابط عمومی؛ «محمد راستاد» اظهار کرد: حمل و نقل دریایی موتور محرک اقتصاد بین المللی است. بین پنج قاره جهان دریاها و اقیانوس ها اقتصاد و تجارت را برقرار می کنند.

وی با بیان این که حجم تجارت دریایی در دنیا 10.3 میلیارد تن به صورت مستمر رو به رشد است، افزود: پیرامون دریای خزر حدود 135 میلیون تن ظرفیت بندری داریم که 30 میلیون تن سهم جمهوری اسلامی ایران است. طبق آمارها کل حمل و نقل بنادر حاشیه دریای خزر 30 میلیون تن است که سهم ما 5 تا 6 میلیون تن است. بنابراین در همه زیرساخت های بندری دریای خزر از یک پنجم ظرفیت حمل و نقل استفاده می شود. ما در این همایش به دنبال این هستیم که این سهم را افزایش دهیم.

این مسئول با اشاره به ضرورت افزایش سهم بنادر از صادرات، تصریح کرد: قاعدتا ما نمی توانیم زیرساخت های حمل و نقل دریایی را معطل کالاهای وارداتی نگه داریم. اگر می خواهیم جایگاه مناسبی برای حمل و نقل و تجارت به دست بیاوریم راهی نداریم جز این که از ظرفیت حمل و نقل دریایی استفاده کنیم.

راستاد با بیان این که قابلیت های زیادی در مازندران وجود دارد تا محصولات استان به کشورهای همسایه خزر صادر شود، گفت: چارچوبی ایجاد نشد که کشورها از ظرفیت تولید ما استفاده کنند. در این همایش نگاه بر این است که همه کشورهای منطقه از این ظرفیت به درستی استفاده کنند و تجار و بازرگانان و فعالان اقتصادی کشورهای منطقه تعامل بیشتری با یکدیگر داشته باشند. تلاش بر این است تا به پاسخ مناسبی برسیم که به چه روش می توانیم شرایط افزایش مبادلات تجاری را ایجاد کنیم.

وی خاطرنشان کرد: بنادر شمال کشور حلقه های اتصال تجارت بین المللی منطقه هستند. با ایجاد زیرساخت ها در بندر چابهار و ظرفیت 8 میلیون تنی که تا پایان  فاز یک بندر چابهار ایجاد شد و تا پایان فاز چهارم به 77 میلیون تن می رسد، مبادلات منطقه افزایش می یابد. سرمایه گذاری های پیش رو در بندر چابهار که برخی رویکرد توسعه ترانزیت را دارند سهم فعالیت سایر بنادر از جمله بنارد شمالی را نیز می تواند افزایش دهد.

معاون وزیر راه و شهرسازی تصریح کرد: هدف این همایش نه تنها صادرات از ایران، بلکه توسعه تجارت دریایی از دریای خزر است. سازمان بنادر و دریانوردی این آمادگی را دارد که زمین های مورد نیاز پایانه های صادراتی و لجستیکی را صرف نظر از ملیت شرکت ها و سرمایه گذاران با تضمین سود سرمایه گذاری و اعطای یارانه و امکانات در اختیارشان بگذارد. البته به شرط این که پایانه هایی که ایجاد می شود افزایش ترافیکی را داشته باشد.

راستاد افزود: در منطقه ویژه اقتصادی امیرآباد برای فعالیت اقتصادی و زیرساخت های بندری و ایجاد صنایع تولیدی و ارزش افزوده ای پس کرانه های مناسبی داریم. حتما سرمایه گذاران فرصت های سرمایه گذاری در منطقه و به ویژه بندر امیرآباد را جدی بگیرند.

وی با بیان این که تقاضای ما ارائه تاسیسات زیربنایی به بسته های سرمایه گذاری است، خاطرنشان کرد: حل مسائل مرتبط با تعرفه ها نیز از دغدغه های سرمایه گذاران است. مساله دیگر این است که باید سرمایه گذاری به گونه ای باشد که برای بخش خصوصی ایجاد جذابیت کند. برای این امر سازمان بنادر تسهیلات خاصی را در نظر گرفته است. برای نمونه اگر پیش فرض ها به شکلی محقق نشود، در قراردادها بازنگری می کنیم تا سود سرمایه گذاری تضمین شود. سازمان بنادر تلاش می کند سرمایه گذاران بدون دغدغه فعالیت کنند. البته سرمایه گذار نیز باید در امر بازاریابی فعال باشد. ما همیشه در قراردادها بحث بازاریابی و تعهد بازاریابی را هم مد نظر داریم. در مجموع این آمادگی به طور کامل وجود دارد که اماکن بندری در اختیار سرمایه گذاران داخلی و خارجی قرار بگیرد.

این مسئول خاطرنشان کرد: در ترانزیت اگر بتوانیم شرکت هایی را به صورت مشترک از شرکت های داخلی و کشورهای همسایه داشته باشیم، می توانیم با کیفت بیشتری حمل و نقل درب به درب را مدیریت کنیم. این روش سهولت زنجیره حمل و نقل را در پی خواهد داشت.

مدیرعامل سازمان بنادر و دریانوردی ایران تصریح کرد: در بخش ارتباط بین بازرگانان داخلی و خارجی امیدواریم شاهد بهبود فرآیند و احساس هماهنگی مناسبی بین اجزای مختلف باشیم. در مسئولان دولتی، سازمان بنادر و دریانوردی و نمایندگان عزم و اراده وجود دارد برای این که مشکلات و موانع برداشته شود تا به سمت استفاده از نعمت دریا برویم. این که تا چه اندازه از فرصت دریا برای توسعه صادرات بهره ببریم به تلاش خودمان بستگی دارد.

۲۰ تیر ۱۳۹۷ ۱۷:۰۰
کد خبر : ۴۲,۹۹۶